14:00

AIF BARRIKADEN

Referat: Vellinge IF - AIF BARRIKADEN

Startelvan: Strandell - Gustav, Sénat, Danne - Alex, Driton, Johan A, Per T - Anders, Johan M, Kula

Avbytare var Majed som kom in som högerback efter en dryg halvtimme där han spelade tills han sista kvarten gick upp som höger yttermittfältare, Martin S som kom in i den 59:e min och spelade resten av matchen i anfallet där han växlade mellan samtliga positioner, Leo som spelade de sista 18 min:a som vänster yttermittfältare och Florian som inte spelade alls.

Vellinge tog mycket snöpligt ledningen i den 6:e min. Vi var själva sist på bollen i ett av deras anfall och upphävde därmed den offside som annars blivit fallet. Linjedomaren vinkar emellertid och då slutar idiotiskt nog ett par spelare i vårt lag spela och detta trots att huvuddomaren med gester tydligt visar att han inte tänker blåsa. Därmed kunde Vellingespelaren bara rulla in bollen.

Det dröjde dock bara till den 12:e min innan vi utjämnat. Anders frispelades (av vem?) och han och deras målvakt kom nästan samtidigt till bollen. Efter lite kamp kom Anders ut ur situationen med bollen men målvakten och en tillskyndande utespelare blockerade då skottmöjligheten. Anders drog sig då bakåt för att få fritt utrymme att skjuta och lobbsköt den sedan välavvägt över både målvakt (som konstigt nog stod kvar långt ute) och ett par utespelare.

Vi dominerade nu rätt kraftigt spelmässigt under en period. Vi hade bl.a. ett friläge och dessutom en situation som från undertecknads position såg ut som straff när Johan M drogs ner men protesterna var lama så det kan vara helt fel.

Mot slutet av halvleken jämnades spelet ut något. I den 35:e min återtog Vellinge ledningen efter en mycket konstig situation där det två gånger såg ut som deras farlighet skulle redas ut men där man till slut fick in bollen.

Även i andra halvlek hade vi mycket boll och bollen var väldigt stor del av tiden på deras planhalva men vi skapade inga heta målchanser alls. I takt med att vi blev allt offensivare kunde Vellinge skapa allt giftigare och tätare kommande kontringar där de kom 2 eller 3 mot 1, ja vid ett tillfälle t.o.m. 4 mot 1 men det lyckades de sumpa. De utnyttjade också dessa kontringar bra, ett par av deras spelare var väldigt snabba. Mellan den 56:e och 67:e min hade de hela 6 jättelägen varav de gjorde mål på 3 och därmed var naturligtvis matchen avgjord.

I den 78:e min hamnade bollen efter en hörna som rensats undan hos Majed som drog på direkt och skottet blev helt otagbart för målvakten. Matchen avslutades sedan symptomatiskt med att vi i matchens allra sista sekunder brände ett friläge.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 7-2 Skott på mål: 5-9 Skott utanför: 10-4